pühapäev, 20. veebruar 2011

CV kirjutamise reeglid

CV kirjutamise reeglid

Kui Te hakkate kirjutama või olete juba kirjutanud valmis oma CV, siis pöörake tähelepanu või kontrollige, kas Teie CV sisaldab järgmisi põhireegleid.




› Tööandjatel on palju tegemist ning nad ei viitsi lugeda ja süveneda pikkadesse resümeedesse. CV olgu mahutatud ühele lehele või kahele lehele sel juhul, kui see on absoluutselt vajalik, et kirjeldada oma oskusi ja saavutusi. Kasuta tühje ridasid vaid sel juhul kui Sa soovid rõhutada oma võimeid.

› Pane oma sõnad maksma. Sinu keelekasutus on äärmiselt tähtsal kohal CV kirjutamisel. Ära kasuta pikki lõike ja lauseid. Kõik, mida Sa ütled, peab olema lühike ja konkreetne ning maksmapanev. Rõhutage oma saavutusi ja probleemide lahendamise oskust. Kasutage sõnu "juhtisin", "arendasin" ning teisi tegusõnasid, mis näitavad Teie kompetentsust. Jätke välja sõna "mina", see muudab lause kohmakaks ("mina juhtisin informaatika üksust")

› Töö välja konkreetseid numbreid, kui see on võimalik. Ära kirjuta "muutsin müügi efektiivseks", vaid" tõstsin läbimüüki 30% võrra ning klientide arv suurenes minu juhtimise ajal 100-lt 160-ni" Tööandja tunnetab Sinu väärtust läbi numbrite.

› Ole aus. Pole midagi hullemat, kui valetada olematute saavutuste üle. Kui Sa tahad mingit tulemust enda nimel esitada, siis parem kasuta väljendeid "mul oli heameel viibida selle ja selle protsessi läbiviimise juures" jne. Valetamine CV juures võib anda võimaluse küll saada tööd, kuid hilisem töökaotus just selle tõttu on garanteeritud.

› CV annab esimese ettekujutuse Sinust ja seetõttu on tähtis, et Sinu resümee on kirjutatud kirjavigateta. Kasuta tavalisi kirjastiile ning tähefonte. Väldi eksootilisi kirjastiile. Jäta veidike hingamisruumi eri lõikude vahele. Kasuta tavalist A4 formaadis kirjapaberit. Kui Sul on vaja teha koopia om CV-st, siis jälgi, et tulemus oleks puhas ja ilma "mustade äärteta"

› Kui näitate ära, millist konkreetset ametikohta te soovite, siis tooge välja oma soov, lähtudes sellest, mida Teil sel töökohal pakkuda on. Oma soovid tööandjale jätke omateada

› Ellimineeri mittevajalik. Ära kirjuta näiteks oma kaalu või pikkust. Kui Sul on hobisid, siis märgi vaid sellised, mida saab seostada pakutava ametikohaga. Soovitajaid ei maksa lisada, sest kui tööandja selle vastu huvi tunneb, siis küsib ta intervjuul kindlasti seda.
› Palga suurus jäägu intervjuu ajale. Kui Te märgite CV-sse "vale summa" , siis on läbikukkumine ette määratud.

Jälgides neid nõuandeid, võib kindel olla, et Teie CV on konkurentsivõimeline ja äratab tähelepanu. CV Keskus on igal ajal Teile abiks CV kirjutamisel, juhul, kui Te ise seda ei jõua, ei taha, või ei oska kirjutada. Selleks anna märku endast abi@cvkeskus.ee .

Allikas :  http://www.cvkeskus.ee/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar